Forum Orkonowe
Wrzesień 07, 2010, 04:27:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Ruszyła Orkonowa Galeria więcej info -> http://forum.orkon.org//index.php?topic=2906.new#new

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Call of Duty.pl - Modern Warfare 2  (Przeczytany 2242 razy)
Gobla
Gobliny

Rasorg Goblinów

« Odpowiedz #30 : Styczeń 08, 2010, 11:33:14 »

ActiBlizz i promocja?? Sławku, to jakiś okrutny żart chyba Uśmiech Pamiętasz jak stary CoD (tzn 4 ) uparcie trzymał cenę?

Dźwiedź
Użytkownicy

Niedźwiedź mający święty spokój...

« Odpowiedz #31 : Styczeń 08, 2010, 12:15:43 »

Po dwóch różnych doświadczeniach:
chwili u znajomego w MW2 i Galactic Warfare zostaje jednak przy MW. Chociażby dlatego że Galactic Warfare pod MW2 nie jest do zrobienia. A ilość idiotów na serwerach jak dla mnie jest zbyt duża - chyba zaczynam się wypowiadać jak zadzierający nos "pro" ale coraz bardziej cieszy mnie możliwość wywalenia kogoś z serwera przez administratora i wejście na serwer na którym panują reguły takie jakie chce.

Autobiografia Tytuł: Chichoczący niedźwiedź Podtytuł: Ja - Bydle.
Gald
Użytkownicy

« Odpowiedz #32 : Luty 25, 2010, 03:18:00 »

Z przykrością stwierdzam, że Battlefield 2 Bad Company jest beznadziejny Uśmiech)) Tzn wogóle mi nie przypadł do gustu. A powodu są takie:
- nie można paść na ziemię i czołgać się z karabinem
- żeby kucać trzeba całyczas trzymać przycisk od kucania co po przyzwyczajeniu z Coda poprostu wkurwia i męczy
- mapy są przeogromne, 2 minuty biegniesz do pola walki, dostajesz kulke w łeb, czekasz 30 sekund na respawna i znów czeka cię długa droga, o środki transportu wcale nie tak łątwo bo są dwa quady i 1 czołg i 30 graczy po jednej stronie konfliktu
- wszystko wybucha, fajczy się, brzęczy, fajnie ... ale to fajnie zamienia się w niefajnie jak sobie uświadamiasz że jestes robiony w siusiaka Uśmiech) generalnie wszystko się wali ale przeciwnika w zasięgu wzroku nie widać
- w becie wszyscy grają obecnie sniperami bo nikomu się nie chce biegać takiego hektaru
- czołgiem strzelając w grupke 3 gosci nie jestes w stanie ich zabic, dlaczego ? (bo to czołg na czołgi, a wiadomo czołgiem na czołgi człowieka niezabijesz)
- strasznie słaby balans miedzy broniami przykład (2 serie po 3 naboje z lekkiego karabinu w korpus - przeciwnik niezyje nastepnie 1 seria cały magazynek z LKM 3/4 naboi trafionych w korpus gość żyje)

Reasumując na planszy dzieje się baaardzo dużo, jednak samej słodyczy wojny i przeciwnika ciężko zaznać, małe emocje, małe napięcie. Grafika super.
Nie opierajcie się przed Codem Chichot
Hakken
Organizatorzy Djurkust

Maverick, inspektor śledczy

« Odpowiedz #33 : Marzec 09, 2010, 04:08:32 »

Oj Galdzie Galdzie nie wiem co w Ciebie wstąpiło. Nie pamiętam już która gra dała mi takie emocje jak Bad Company 2. Spodobała mi się beta, ale dopiero po wydaniu rozwinęła skrzydła. Gra jest szybka, dynamiczna i dobrze pomyślana. Jest w niej to wszystko co wciągnęło mnie w Modernwarfare i dużo, dużo więcej. Jest kilka uproszczeń, ale nie więcej niż CoD, więc ich bym się nie czepiał, zwłaszcza, ze specjalnie z nich zrezygnowano.

- Czołgać się nie można i bardzo się z tego cieszę (mimo, że myślałem, ze mi się nie spodoba), gdyż przy tej wielkości map nikogo by się nie widziało i wszyscy by się tylko czołgali.
- Mapy są duże, ale po pierwsze jest to ogromny plus gry a po drugie równoważy to świetny system respawna, promujący jednocześnie drużynowy styl gry. Do tego w różnych trybach gry jest z tym różnie, niektóre mapy sa mniejsze a w naprawdę dużych jest sporo środków transportu. Prawdę powiedziawszy po CoD takie mapy są dla mnie tym co mnie BC2 naprawdę fascynuje.
- Nie wiem czemu twierdzisz, że jesteś robiony w siusiaka, przeciwnika widać, tylko trzeba umieć patrzyć a to, że środowisko ulega zniszczeniom tylko powoduje, że nie da si kampić. W dachu gdzie jest małe okienko dla snajpera możesz zrobić duża dziurę z granatnika i już będzie go widać jak na dłoni. Ba przy odpowiednio zmasowanym ogniu można zwalić cały dom (z Marcusem broniliśmy się dobre 3 minuty w stodole przy fladze, ale w końcu dom nam na łeb zawalili i się skończyło ^^ ). Wymusza to inne i dużo ciekawsze taktyki walki niż CoD.
- Snajperami nie jest wcale prosto grać, każda klasa ma swoje mocne i słabe strony. Naprawdę warto w drużynie mieć różne specjalizacje no i walczyć drużynowo. To naprawdę widać a gra to promuje i ułatwia.
- Balans broni jest niezły, zwłaszcza obecnie. Ponadto gra się tak jak CoD jedynie w trybie Hardcore inaczej strzelasz i strzelasz i nic z tego nie wynika, ale to dokładnie tak samo jak w CoD.
-Pojazdy i taktyki, które wymuszają. Polowanie na czołg jest zabawą sama w sobie, kiedy skradasz się z wyrzutnią pomiędzy zabudowaniami i co jakiś czas kolejna eksplozja wyrywa dziurę w ścianie. Krążenie helikopterem nad wsią i strzelanie z Vulcanów do biegających ludzi jest również świetne, ale zazwyczaj jakiś sprytny snajper kończy ta zabawę. Generalnie pojazdy to sam fun w czystej postaci. Do tego sa dobrze zbalansowane i istnieje sporo sposobów aby je niszczyć, więc jadąc w czołgu również nie jesteś nieśmiertelny.

Reasumując mnóstwo świetnej zabawy, dynamika akcji, ciekawe nowe doznania i klimat potyczki na dużą skalę. Koniec z klaustrofobią i ciągle tym samym otoczeniem, powiew świeżości w shooterach i godny następca świetnego Modernwarfer. Jak również powód dla którego nie kupie Modernwarfare 2.

Nie daj się dłużej zwodzić CoD, zagraj w coś naprawdę dobrego Chichot

Call me Maverick, DJ Maverick
Gald
Użytkownicy

« Odpowiedz #34 : Marzec 10, 2010, 09:03:10 »

haha Chichot Hakken Chichot ciekawy wywód i naprawdę interesujący, powiem szczerze zasiałeś we mnie ziarno zwątpienia w to co napisałem przedtem Chichot Może w innego Bad Company 2 grałem :DDDD Może faktycznie skusze się na pełną wersję, poki co jestem bardzo ciekaw gierki APB. 4 kwietnia bodajże premierka.
Hakken
Organizatorzy Djurkust

« Odpowiedz #35 : Marzec 10, 2010, 11:06:23 »

Myślę, ze grałeś w tego samego co i ja, tylko oczekiwałeś od niego tego samego co jest w Modernwarfer a te gry są jednak mocno różne. Poza tym w tryb rush/gorączka, który był w becie nie warto grać w mniej niż te 12 osób po jednej stronie, bo wtedy obrona staje się bardzo trudna (za dużo ludzi do zabicia Mrugnięcie ). Tak czy inaczej polecam. Kazdy tryb to inne wyzwania i inne taktyki a przede wszystkim różne mapy. Dawno mnie już żadna gra tak nie wciągnęła. Wręcz nie mogę się od niej oderwać Uśmiech

Możesz rozwinąć skrót APB? Bo google mi jakieś głupoty wyrzuca Mrugnięcie

KOVAL
samozwańczy doradca ds. wszystkiego
Użytkownicy

zmęczony i niewyspany

« Odpowiedz #36 : Marzec 10, 2010, 11:36:02 »

Możesz rozwinąć skrót APB? Bo google mi jakieś głupoty wyrzuca Mrugnięcie
chyba "All Points Bulletin" takie strzelane miejskie MMO

"...enemies would go blind from over-exposure to pure awesomeness!"
Gald
Użytkownicy

« Odpowiedz #37 : Marzec 10, 2010, 12:34:15 »

Takie GTA MMO, dwie strony konfliktu policjanci i gangi. Może być ciekawe, (kreacja bohatera po prostu miażdży) przykładowo z kumplami idziecie rabować bank, dwóch stoi na czujce jeden wynosi telewizory do auta, gracze którzy grają policją dostają zawiadomienie że taki i taki sklep jest rabowany, i jadą radiowozami na łeb i szyje by was rozwalić, jeśli nie dają rady komputer wysyła zapotrzebowanie o posiłki i inni gliniarze zaczynają wam siedzieć na karku :-) gra wygląda dokładnie jak GTAIV, można kraść samochody, oprócz tego kupujesz swój samochód który możesz tuningować na wszelakie sposoby, obecnie trwają betatesty na które się nie dostałem;-) Dość nietypowy MMO, no i nie trzeba płacić co miesiąc.
KOVAL
samozwańczy doradca ds. wszystkiego
Użytkownicy

zmęczony i niewyspany

« Odpowiedz #38 : Marzec 10, 2010, 12:58:16 »

Takie GTA MMO, ...kreacja bohatera po prostu miażdży
ja raczej w to nie pogram - ale faktycznie mnie zmiażdżyła: http://www.youtube.com/watch?v=qks1cFSPZUA

"...enemies would go blind from over-exposure to pure awesomeness!"
katu
Last King of Terrain
Użytkownicy

Kay-Dub

« Odpowiedz #39 : Marzec 10, 2010, 02:57:47 »

... przykładowo z kumplami idziecie rabować bank, dwóch stoi na czujce jeden wynosi telewizory do auta ...

Rabowanie bankow to juz nie to co kiedys. ;>

"We've all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true." - Robert Wilensky
Filip F.
GTM - Starszy Mechanik
Użytkownicy

« Odpowiedz #40 : Marzec 11, 2010, 10:06:18 »

również zacząłem grac w Bad Company 2 - gra bardzo zacna, uzależniająca.
Oto moje ogólne wrażenie po ko 3 godzinach grania:

Jak na razie najlepszy z serii battlefieldów - wróże dużą karierę grze.
wszędzie eksplozje, obrona i zdobywanie objectivów - miodzio. No i mapy w rusz zrobione tak że akcja rzadko jest statyczna.
Ogólnie czuje się jak w filmie akcji Michaela Baya.

Snajperów mogłoby być mniej ale multiplayer FPS bez nadmiaru snajperów to utopia
najlepsze - nie ma tych debilnych akcji z chordą nakoksowanych nożowników co są w MW2

And also, I can kill you with my brain
- River Tam (Firefly)

71 - 5
Hakken
Organizatorzy Djurkust

« Odpowiedz #41 : Marzec 11, 2010, 01:04:51 »

No proszę Filipie, grasz i kolegom ni nie mówisz. Daj znać jak będziesz grać, wskocz na TS i postrzelamy sobie razem Mrugnięcie

Co do snajperów to prawda jest taka, że w goraczce/rushu drużyna z większą ilością snajperów prawie zawsze przegrywa. Zwłaszcza podczas ataku Uśmiech Zresztą w podboju równiez nie radzi sobie najlepiej. To gra wybitnie drużynowa i snajperzy sami jej nie wygrywają Uśmiech

Gobla
Gobliny

Rasorg Goblinów

« Odpowiedz #42 : Marzec 11, 2010, 04:34:26 »

No proszę Filipie, grasz i kolegom ni nie mówisz. Daj znać jak będziesz grać, wskocz na TS i postrzelamy sobie razem Mrugnięcie

Co do snajperów to prawda jest taka, że w goraczce/rushu drużyna z większą ilością snajperów prawie zawsze przegrywa. Zwłaszcza podczas ataku Uśmiech Zresztą w podboju równiez nie radzi sobie najlepiej. To gra wybitnie drużynowa i snajperzy sami jej nie wygrywają Uśmiech

Jak pokazał wczorajszy wieczór, BC2 to gra bardzo drużynowa. Squad który się ogarnia, wspiera i gra z pomysłem jest straszną bronią Mrugnięcie
Żeby oddać honor, system grania drużynowego wymyślił Sławek Mrugnięcie

Dźwiedź
Użytkownicy

Niedźwiedź mający święty spokój...

« Odpowiedz #43 : Marzec 11, 2010, 06:14:37 »

podejrzewam jednak że system grania drużynowego wymyślił już ktoś wczesniej, choć teoretycznie mógł mieć na imię Sławek Mrugnięcie

Autobiografia Tytuł: Chichoczący niedźwiedź Podtytuł: Ja - Bydle.
Gobla
Gobliny

Rasorg Goblinów

« Odpowiedz #44 : Marzec 11, 2010, 10:36:59 »

podejrzewam jednak że system grania drużynowego wymyślił już ktoś wczesniej, choć teoretycznie mógł mieć na imię Sławek Mrugnięcie

Przestań wylewać zółć, z tego poeodu że nie możesz grać... Napisz prace i dołącz, a nie niedźwiedzio - fochy strzelasz Mrugnięcie

Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!