w sumie jeszcze mam pytanie czy ewentualne punkty za kontrybucje (te przedkonwentowe) będą przydzielone wcześniej i jakaś lista będzie dostępna - czy trzeba sie będzie dopominać u orgów i w zależności do kogo sie pójdzie to się dostanie albo nie?
piszę to z punktu widzenia osoby do której trafiły ewentualne spostrzeżenia i pretensje co do rozdziału PP/PT za kontrubucje
mimo że taka listę posiadałem i aktualizowałem na bieżąco w trakcie konwentu (np. listy osób budujących lokacje, ochrona itd), wszystko było składnie w jednym miejscu i łatwo było porównać ilość punktów odnośnie ilości wysiłku (dla mnie jako informującego graczy o ilości PP, bo gracze wglądu nie mieli) to znalazły się oczywiście głosy że rozdział był niejasny, uznaniowy itd. (oczywiście nie wykluczam sytuacji że w razie niedostępności mnie jako orga ktoś dostał PP od innej osoby a ona no nie miała w tym momencie listy - zdarza się)
trzeba by to wg mnie jakoś usprawnić - i np jakoś wywiesić listę z ilościa przyznanych PP/PT albo też inaczej poinformowac kogo się da juz przed konwentem na co może liczyc za "zasługi" dla orkonu, żeby kazdy mógł sprawdzić co ma i nie musiał ganiac za jednym konkretnym orgiem
dodatkowo samo przydzielanie PP/PT już za prace na konwencie (lokacje, dekoracje, ilość dyżurów w ochronie itd.) komisyjne a nie uznaniowe w zależności od widzimisie jednego orga (tu akurat w większości przypadków mieliśmy ustalony "cennik" z Ociepką, ale jak napisałem wyżej zdarzały się momenty gdy byliśmy obaj niedostępni a gracze potrzebowali info o punktach i ktoś inny musiał podjąć decyzję samodzielnie - a potem zawsze są pretensje i opina "idź do XXXXX bo on daje więcej PP niż YYYYYY", a tego radzę obecnym orgom unikać bo przyjemne te pretensje nie są)