Czołem!
CFK stuknęło 7 lat (otwarte zostało 9 Maja 2001) - kawał czasu jakby na to nie patrzeć i kawał historii konwentów terenowych w Polsce się tam znajduje.
Dużo się zmieniło przez te 7 lat - szczególnie dostępność fotografii, rozmiary i ilość wykonywanych na konwentach zdjęć.
Próbowaliśmy za tym nadążyć - jak się udawało tak się udawało. Na CFK znajduje się teraz prawie 8700 zdjęć i najprawdopodobniej przez jakiś czas tak zostanie.
Postanowione zostało, że serwis zostaje zamrożony (mam jedną wiszącą aktualizację - jeśli mnie technologia nie pokona to ona się jeszcze pojawi).
Powody są różne - ważne jest co następuje. Jeżeli jest ktoś kto chce się podjąć prowadzenia i zajmowania się dalej CFK - jesteśmy skłonni przekazać zbiór fotek, który obecnie jest w sieci (po: szczegóły techniczne, problemy, wyciągnięte wnioski, rady, wymagania itd - proszę do mnie na PW).
Jeżeli nie znajdą się chętni mający czas, chęci no i zasoby, CFK pozostanie zamrożone do momentu gdy wygaśnie nam dzierżawa obecnego serwera na którym postawiliśmy serwis (luty/marzec 2010 bodajże), a potem najprawdopodobniej całkiem zniknie.
w imieniu ekipy założycielskiej
Mały