Ładna :-)
nie

nieładna... (ale to kwestia gustu) moze ja nie lubie blogów ale to startowanie z bloga z typowym blogowym "archiwum" po prawej stronie z kategoriami i komentarzami ssie
brakuje jeszcze żeby była klasyczna portalowa chmura tagów.
Sorki ale wg mnie nie ma żadnego charakteru - rozumiem ze newsy sa najwazniejsze na start... ale faktycznie wyglada jak pierwszy lepszy template wordpressa z doklejonym logo (tak wiem jak wygladala strona orkonu jak przerzucilismy ja na CMS dokąd Arek nie wydziergał szablonu wiec rozumiem ze to wersja przejsciowa nowej strony rzucona jako ochłap rozgrzanym tłumom domagającym się chleba i czekającym na igrzyska a nie produkt finalny --> tak znowu piszę o Jeziorze... w sumie dołącza do niego Luna

)
ciemne tło nie pomaga jej nijak. ikonka standardowego templejta w polu adresu również (no bo G przeca nijak ma sie do Orkonu) przejrzystość nawigacji z rozwijanymi menu z gornych buttonów jest dyskusyjna ale może i bardziej trendy niż drzewiasta struktura prastarego drupala.
Nie wiem jak z łatwością wrzucania contentu więc sie nie wypowiem - na pewno będziemy mogli podziwiać łatwo dodawane blogowych wpisy które będa nas na bierzaco informowały o tym co może wydarzy się w przyszłości - btw zauwazyliscie ze informacje orgów są o jednym a faktycznie dzieje się co innego? magia...
mowiąc wprost - nie wdzę wartosci dodanej w migracji na nową stronę poza zmianą dla zmiany i czyimś napracowaniem się w ciul żeby inni potem skrytykowali

, ani ona ładniejsza ani bardziej funkcjonalna ani bardziej pociągająca ani nic jest szaro-przeciętna - nie powoduje "łał".
Wybitnym plusem jednak jest że nie powoduje też "bleeeee" czyli ze nie ma wszystkiego co mogło jej sie przytrafić żeby była tragiczna. Szkoda bo jak przeczytałem news pt. nowa strona to na prawdę myslałem że będzie ŁAŁ. Nie wyróżnia się na tle konkurencji a nawet rzekłbym designersko pozostaje w srodku jak nie tyle.
(żeby nie szukać daleko np. styl Steam&Sword jest dużo fajniejszy, template flambergu dopracowany i to juz lata temu, jakkolwiek wciąż orkon jest wg mnie lepszy niż strona fantazjady ktora wionie myszką z kilometra, czy hardkonu ktory miał świetny design pare lat temu ale ostatni to jak wejść do dicho z lat '80)