Nie oszukujmy się, odkąd zacząłem pluć ludziom do sakiewek na tym portalu jakoś na wiosnę 2008 roku za każdym razem wałkujemy to samo... Litooości D:
1.
Nie należy przenosić Orkonu bo ludzie mają blisko.Nie wszyscy. Ja mam 350km. A niektórzy mają dalej. Zresztą argument że "ludzie z regionu mają blisko" jest równie wartościowy co "zróbmy orkon w Smoleniu, to ludzie ze Smolenia będą mieli blisko"... To ma sens jeżeli mówimy o konwencie regionalnym. Ale Orkon podobno jest konwentem Ogólnopolskim no nie..?
2.
Nie należy przenosić Orkonu, bo ci co mają blisko przestaną przyjeżdżać, jeżeli się okaże że nagle mają daleko.To niech się p*******ą.
1 Jak komuś zależy do sobie dojedzie.
2 A jeśli mu nie zależy - to może lepiej żeby go jednak na tym konwencie nie było...
3.
Nie należy przenosić Orkonu, bo w innych regionach polski robią inne LARPy.No i co..? W tym samym dniu je robią? Na tej samej łące? W tych samych światach? A nawet jeśli - niech się p*******ą.
3 Zresztą jesteśmy więksi i starsi, więc chyba się nie boimy że jakiś (dowolny zbitek znaków)-kon nam podbierze graczy no nie..? A jak podbierze - to byle jaki spam ludzki. Baranki się ogarną i sami wrócą z kwiatami... A jeśli nie..? No to już wiecie, co powinni ze sobą zrobić... Swoją drogą muszą tysiące być tych imprez skoro każda gmina w Polsce ma już swój konwent...
4.
Nie należy przenosić Orkonu, bo Orkon na Jurze to tradycja.Armageddony jasno pokazują co wszyscy myślimy o tradycji
4, więc darujmy sobie - cała impreza i tak oscyluje jak ulubiona zabawka naszych żon i córek
5 więc czy przeniesiemy się o 50km czy o 200 - who cares..? Chodzi nam o to, żeby orkon był w dotychczasowym miejscu czy w fajnym miejscu?
65.
Jest mnóstwo świetnych miejsc na zorganizowanie Orkonu.Tylko nikt nigdy nie wymienił żadnego z nazwy i nie potrafi go wskazać na mapie.
76.
Jak ktoś chce, żeby konwent był w jego regionie to powinien go sam zorganizować.Tak. A jak mam twarde łóżko w hotelu to mam sobie przynieść własne. Konwent jest dla ludzi a nie ludzie dla konwentu.
cdn..?
1przeniosą
2Zwłaszcza, jak ma auto.
3przeniosą
4ano nic o niej nie myślimy. Jak coś nam się nie podoba to zmieniamy to na lepszy model. Bo ma być fajnie a nie tradycyjnie.
5mam na myśli oscylator oczywiście. Jeżeli ktoś pomyślał coś innego, to tylko świadczy o degeneracji jego umysłu i nic więcej.
6Zainteresowanych tematem odsyłam do "Against Method" Paula K. Feyerabenda z 1970r.
7Czekam na propozycje razem z trzema setkami innych zainteresowanych.