Heh...bedzie to ogólne odpisanie na post Valdura, i nie chce mi sie quotowa, za duo miejsc by to zajo. ;]
Jaki czas temu, nie wiem czy nie przed Orkonem'05 powstaa chwalebna idea dawania PPków lub PTków dla osób, które swój wolny czas powieciy na zbieranie tego,czego innym nie chciao si donie do kosza. Bujao si to przez jaki czas, wikszo zakrzykna huralne hurra!, po czym na orkonie temat umar mierci naturaln. I wcale sie nie dziwie...
Czemu
Poniewa jest to fizycznie nie moliwe, as long as nie zostanie stworzone specjalne stanowisko "mie-orga", który zajmowaby sie podliczaniem,ile kto zebra dzi worków. Sznowna GTS nie ma czasu na takie rzeczy, jak zastanawianie sie, jak przeliczy iloc worków na PPki.
A co do mieci w mirowskim lesie, w tym roku(czyt 2006) zapraszam do zostania z nami troch duej, bedziesz móg na wasne oczy zobczy akcje "wszycy sprztamy po Orkonie". Odbywa sie ona co roku, ja braam udzia dopiero od 2 edycjach, ale co roku jest coraz ciekawiej.A to co znalelimy w zeszym(czyt 2005) roku naprawd warte jest wspomnienia-nie liczc standardowej iloci puszek, papierów, szka i torebek, do listy mozna dorzuci:
>materac dmuchany(nie wiem,czy dobry,jako nie miaam ochoty sprawdz)
>zestaw kubków
>spodnie i rcznik, wiszce na drzewie
>mapnik(taka rurka na róne papiery)
No ale odchodzimy od tematu. miecie s ogólnie, niezalenie od formy, problemem, jak zawsze.
Staraam sie przekonac ludzi, ze jak ida do sajgonu, to im rece nie odpadn,jak wezm miecia z ziemi, ale po paru komentarzach przestaam, nosze sama, inni sie dziwnie patrz, i dobrze, kij im w oko :evil: . a do czego ta przemowa nikogo tu nie przekonasz, taka jest niestety prawda. teraz bedzie huralne hurra!, jak wczeniej, a na orkonie miecie bd leay jak le. wiec jeli szlachetna misja ekologiczna nie zostanie sparta na ostatni plan przez strój/historie/miliard innych rzeczy zachcam do propagowania i drenia tematu juz w trakcie konwentu.
Lista osób wdziecznych bedzie duga, a i ja si do niej dopisze...
Tak, marudze....Tak, narzekam...ale za to mi przecie pac :wink: